Contact Us
Login++

Nieuws

Wist je dat …
29.11.2021

buiten de vakgerichte opleidingen, onderstaande opleidingen erg populair zijn? (in volgorde van populariteit)

 • Taalopleidingen
  • Nederlands
  • Engels
  • Andere Talen (Duits, Italiaans, Spaans, Chinees, …)
  • Frans
 • Leiderschap
 • Soft Skills
 • Coach worden
 • Individuele coaching
 • NLP
 • Mindfulness/Stress Management

Opleiden doet blijven
17.04.2020

De vrees dat medewerkers vertrekken nadat ze op kosten van hun werkgever opleidingen volgen die van hen gegeerde prooien maken op de arbeidsmarkt, is ongegrond. Integendeel, opleiding en training blijkt een krachtig retentiemiddel te zijn. Dat blijkt uit Duits onderzoek.

Zeker in krappe arbeidsmarkttijden zijn werkgevers terughoudend medewerkers naar opleidingen te sturen die hun kansen op de arbeidsmarkt verhogen. Ze vrezen dat dit zal aanzetten het geluk elders te zoeken. Onderzoek aan de Julius-Maximilians Universität in Würzburg (Duitsland) toont dat training medewerkersloyaliteit met gemiddeld 10 procent doet stijgen.

De onderzoekers analyseerden informatie over permanente vorming en de loopbaan van ongeveer 4300 medewerkers in 150 Duitse bedrijven. Opleiding en training verhoogt niet alleen de productiviteit, het verkleint ook de neiging om het bedrijf te verlaten.

Meer zelfs, dat retentie-effect treedt ook op als werknemers door de opleiding gemakkelijker een job kunnen vinden buiten de organisatie, die bovendien een loonsverhoging meebrengt. Ook als er bij de opleiding een certificaat hoort van een externe opleidingsverstrekker en dus als bewijs geldt van nieuwverworven vaardigheden, blijft het retentie-effect positief.

Lees het artikel op HR-Square
Bron : Phys.org

Waarom je elke week vijf uur moet leren
03.12.2019

Nog geen goede voornemens voor het nieuwe jaar? Laat het sporten, je huis vaker schoonmaken en gezonder eten maar achterwege, want volgens experten is de beste investering voor 2020: leren, leren en nog eens leren. Lees meer
Bron : Jobat.be

Events
18.11.2019

Slaap jij op beide oren wat jouw leerkansen betreft? Sta je graag zelf aan het stuur van je persoonlijke ontwikkeling? Kom ons bezoeken op de VOV beurs en kom je oor eens te luisteren leggen! U vindt ons op stand 110 en 111.
Graag tot dan!


dONUS on tour
18.11.2019

Ook Orange laat zijn werknemers graag groeien #flexincomeplan #longlifelearning #developmentbonus
Happy to be your partner!


Nieuwe opleider
18.11.2019

Welkom aan Syntra als nieuwe opleidingsverstrekker! Ontdek het volledige Syntra aanbod via dONUS hier.


Wist je dat…
18.11.2019

1250...

Dit is het huidig aantal opleidingen dat de dONUS catalogus momenteel telt. Bovendien wordt het aanbod dagdagelijks nog verder aangevuld met andere opleidingen en nieuwe opleidingspartners. Keuze te over niet? En jij, waar wil jij nog beter in worden? Ontdek het volledig aanbod hier en sta zo zelf aan het stuur van jouw persoonlijke ontwikkeling.


Pers - actualiteit
18.11.2019

Driekwart van de jonge werknemers geeft aan bezig te zijn met levenslang leren. De twee belangrijkste redenen om levenslang te blijven leren, zijn up-to-date blijven (36 procent) en competenties vergroten (24 procent). De belangrijkste twee redenen om niet levenslang te blijven leren, zijn geen tijd (31 procent) en er geen behoefte aan hebben (28 procent).
Lees het volledige artikel hier.
Bron: VBO – HR Square

Driekwart van de Vlamingen ziet opleidingen als een manier om zichzelf te ontwikkelen, maar weet niet goed hoe. dONUS kan hiervoor een oplossing. Lees het volledige artikel hier.
Bron : HR Square